▪️یزید عراق کوفه و بصره را در حوزه قلمرو عبیدالله قرارداد و یک میلیون درهم پاداش برای وی فرستاد و در جواب بیوفایی مردم کوفه نسبتبه امام حسین و خلق ماجرای کربلا دستور داد عبیدالله به میزان صددرصد بر پاداشها و هدایای مردم کوفه بیفزاید.
▫️بههرحال شام در شام بلای سخت گرفتار آمده بود. مردمان شام حیران و سرافکنده زینب را میدیدند که علیرغم آنهمه اندوه در اوج قله عزت و آزادگی بر تباهی آل ابوسفیان متبسم بود، شهر زینت کردهٔ دیروز یکسره ویران سرایی بود که هر لحظه از شأن و مرتبت اموی اش کاسته میشد و لحظه به لحظه با گریههای هدایت افزای زینب، علوی میگردید.
حزن کربلایی حتی زنان حرم بنیامیه را نیز در خود گرفت و آنان که احساسی لطیفتر از مردان شمشیر داشتند سه روزی را در همراهی با آل عصمت به عزا نشستند. طاغوت بنیامیه دستور داد تا هر آنچه از اهالی کاروان حسین غارتشده بود بازگردانند. و مانند تمام اصحاب شیطان برای گریز از رسوایی در مجالس و محافل به طعن و سرزنش عبیداللهبنزیاد میپرداخت، و هر آن کس را که فاجعه کربلا را به او نسبت میداد مجازات مینمود. یزید در اوج بلاهت و نادانی که خصیصه زندگی طاغوتی ستمگران است بارها میگفت من و قتل حسینبنعلی؟! هرگز!! من چنین فرمانی نداده بودم و عبیدالله او را به قتل رساند.
▫️ خونخواهی حسینبنعلی بهسرعت در رگ و جان مردمان شامی جای گرفت و مروانبنحکم از طریق اخبار عوامل نفوذی در مجالس و محافل مردم پی برده بود که قصر حکومتی دیگر محل امن و پناه محکمی نیست لذا بهسرعت خود را به یزید رساند و پیشنهاد کرد که خاندان ابیعبدالله را به مدینه بازگرداند وگرنه تداوم حکومت او با مخاطره جدی مواجه خواهد شد.
📚منابع:
🔹بحار الانوار ج ۴۵،ص ۱۹۹
🔹ارشاد شیخ مفید ج۲، ص ۱۲۶
🔹الدمعة الساکبة ج۵، ص۱۴۰
🔹بعثت بدون وحی ـ حشمت الله قنبری، ص۳۰۷
حضرت فاطمه سلام الله علیها
فَرَضَ اللّهُ الإِیمانَ تَطهیراً مِنَ الشِّرکِ... وَالزَّکاةَ زِیادَةً فِی الرِّزقِ.
خداوند ایمان را پاک کننده از شرک... و زکات را افزاینده روزى ساخت.
کتاب من لا یحضره الفقیه : ج ٣