▪️مصیبت اسیری اهلبیت و زندانی شدن آنها در کوفه از بزرگترین و سختترین مصیبت هاست ولی امان از شام!
▪️بعلبک آخرین منزلگاه قبلاز شام بود، که به خاندان وحی خیلی سخت گذشت، امام علیبنالحسین علیهالسلام با دیدن وضعیت و پریشانی عمهاش در پی ابیاتی فرمود:
▫️ شگفتیهای این زمان از نظر بزرگان پایانی ندارد و مصائب آن ناپیداست
▫️ ایکاش میدانستم که مشغلههای زمان ما را تا کجا بدنبال خود میکشد و میبینی که ما او را بهدنبال خود نمیکشانیم
▫️ ما را درحالیکه بر شترهای عریان سوار کردهاند در هر شهر و دیار میگردانند
▫️و کسانی از پشت سر آنها را حمایت میکنند پنداری مانند اسیران رومی در میان آنها هستیم
▫️و گویی آنچه پیامبر فرمودهاست نادرست بود وای بر شما نسبتبه رسول خدا کفران نعمت کردید و مانند راه گم کردگان هستید که راهها را نمیشناسید.
▪️ پس از گذر از منازل مختلف سرانجام دیوارهای مرکز حکومت بنیامیه پدیدار شد و خاندان مصیبتزده رسول خدا خسته و پریشان به سرزمینی گام گذاشت که کانون ظلم، فساد، خیانت و ناجوانمردی بود و در باغ یاد و خاطره خاندان پیامبر جز زشتی و سیاهی یادگار و نشانی از سران شان وجود نداشت.
▪️شهر #شام در سال چهاردهم هجری زمان خلافت خلیفه دوم توسط یزید بن ابیسفیان گشوده شد و خلیفه هم او را حاکم شام قرار داد، در سال هیجدهم هجری یزید مرد و خلیفه دوم برادرش معاویه را بهعنوان حاکم شام نصب کرد. از این تاریخ تا سال شصت هجری سال مرگ معاویه یعنی بیشاز چهل و دو سال او در این منطقه حکومت کرد که البته از سال چهلم هجری به بعد حکومت همه جهان اسلام در اختیار او بود.
▪️ معاویه با تبلیغات فراوان منفورترین چهره را برای امیرالمؤمنین و فرزندانش در نظر اهل شام ایجاد کرد. طوری که به آنان در منبرها و خطبهها سبّ و لعن میکردند و آنان را واجبالقتل میدانستند.
▪️بههمینجهت در #شام بسیار به فرزندان پیغمبر سخت گذشت طوری که وقتی از آنان پرسیده شد در این سفر در کجا از همه بیشتر بر شما سخت گذشت سه بار گفتند در #شام، #شام...
▪️مردم شام که تربیتشدگان دستگاه تبلیغاتی بنیامیه بودند در شکستن صفوف مسلمانان و جلوگیری از حکومت و ولایت امام علی نقش تعیینکنندهای داشتند و هماکنون دلها لبریز از ریا و نفاق آنها از دیدار خاندان عصمت که حسب ظاهر جامه اسارت پوشیده بودند شادمان میشد...
▫️چون قافله به نزدیکی دروازهی دمشق رسید امکلثوم از شمر درخواست کرد تا اولاً آنها را از دروازهای به شام وارد کنند که کمتر مورد توجه و اجتماع مردم باشد و ثانیاً سر مقدس شهدا را از میان محملها دور کنند تا مردم متوجه آنها شوند و نوامیس رسول خدا از تیر نگاه شامیان در امان بماند.
📚منابع:
🔹مقتل الحسین، ص۳۴۸
🔹بعثت بدون وحی ـ حشمت الله قنبری، ص۲۸۰
پیامبر اکرم (ص)
مَن صامَ یَوماً مِن رَجَبٍ إِیماناً وَاحتِساباً جَعَلَ اللّهُ تَبارَکَ وَتَعَالَیٰ بَینَهُ وبَینَ النّارِ سَبعینَ خَندَقاً، عَرضُ کُلِّ خَندَقٍ ما بَینَ السَّماءِ إِلَى الأَرضِ.
هر کس روزی از ماه رجب را از سر ایمان و برای خدا روزه بگیرد، خداوند ـ تبارک و تعالی ـ میان او و آتش [دوزخ]، هفتاد خندق فاصله میاندازد که عرض هر خندق، میان آسمان تا زمین است.
فضائل الأشهر الثلاثة: ص ١٧ ح ٢