برخی از توصیه های اخلاقی مرحوم آیت الله حق شناس در مورد ماه رمضان وبهره بردن از شبهای قدر: ثواب فراگیری علم در شبهای احیا: در روایت وارد شده است که هر کس این دو شب (نوزدهم و بیست و یکم) احیا را به مذاکره علم بگذراند ؛ هر یک ساعت ثواب یک احیای تام و تمام را در بردارد. مذاکره علم همین است ، همین «قالالصادق» و «قال الباقر» است. برترین عمل در ماه رمضان: رفقای عزیز من ! اگربخواهیدازامیرمومنان(علیه السلام ) تبعیت بکنید؛ باید به این نکات توجه بفرمایید . امیرمؤمنان (علیه السلام) عرضه داشت: یا رسول الله! افضل اعمال دراین ماه کدام است؟ حضرت فرمودند : «الورع عن محارم الله».
مقام ورع اقسامی دارد . یک قسم آن برگشتن از نادانی ، فسق و عمل بد، به عمل صالح است. اگراین مرحله ورع را به کار بستی؛ از علی (علیه السلام ) پیروی کردهای و به مقام توبه نصوح دست یافته ای .
فرمود: «حب علیٍ حسنة لا تضر معها السیئة » محبت علی (علیه السلام) حسنه ای است که با بودن آن ، گناه ضرر نمی رساند. یک کسی عبای امیرمؤمنان (علیه السلام) را بوسید. حضرت (علیه السلام ) فرمودند : «این معنای محبت نیست ». معنای محبت پیروی از امیرمؤمنان ومقام عترت (علیهم السلام) است.
مرحله دوم ورع، پرهیز از مشتبهات است. مرحله سوم هم مقام متقین است که شخص حرف نمیزند، مبادا اگر تعریف کسی را بکند؛ یککسی بگوید: اینطور نیست (و غیبت پیش بیاید). خطاب آمد که ای خاتم الرسل! باید به توبه کنندگان سلام کنی! بهبه! بهبه! شخص اول امکان - اول ما خلقالله نوری- باید به استقبال توبه کنندگان برود و به آنها سلام بکند!!! (انعام/54)