قرآن همگام با فطرت است، فطرت چیست؟ فطرت یک تمبری است که پشت هر پاکت چسپید معلوم میشود این نامه فطری است. این تمبر این است هر،هر، هر، مثلاً علاقه به بچه فطری است چون هر زمان آدم بچهای را دوست دارد هر مکان آدم بچهاش را دوست دارد در هر رژیم حکومتی آدم بچهاش را دوست دارد.
اما برنج خوردن فطری است؟ نه٬ شما از شمال که رد میشوی مصرف برنج کم میشود یک جا یک میوه مصرف زیاد است.
این فطری است معنایش این است انسان در برابر بزرگ کوچکی میکند، کوچکی کوچک نسبت به بزرگ فطری است . کوچک نسبت به بزرگ باید ادب قائل شود. نماز یعنی کوچک در برابر بزرگ اظهار ادب کند در هر زمان در هر مکان در هر رژیم کوچک نسبت به بزرگ ادب میکند.
ما یک عطش داریم، بچهای که تازه بدنیا آمده میخواهد بمکد منتهی اگر پستان مادر را به او ندهند پستانک میمکد اونی که پستانک میمکد دلش میخواهد پستان بمکد.معده غذای سالم میخواهد اگر غذای سالم نخورد غذای آلوده میخورد.انبیاء آمدند برای اینکه بگویند آن غذا نه و آن غذا آری، چون اصل غذا خوردن دلیل نمیخواهد ولی شیوهاش دلیل میخواهد.
انبیاء نیامدهاند برای ایجاد عقیده آمدهاند برای اصلاح عقیده: چون خود عقیده را انسان دارد انسان بیدین نداریم منتهی دین چه دینی باشد٬ دلی نداریم که عشق تویش نباشد منتهی عشق کی ظرفی نداریم که پر نباشد منتهی از چی آنهایی که از خدا جدا شدند مهر کی در دلشان است. آنهایی که گوش به حرف خدا نداده از بله قربان گوی کی شدند.
در قرآن مطمئنترین راه است » ذلِکَ الْکِتابُ لا رَیْبَ فیهِ هُدىً لِلْمُتَّقینَ« (2) کتابهای دیگر از دانشمندانی است که روز به روز علمشان زیاد میشود و لذا چاپ دوم با تجدید نظر چاپ سوم با اضافات به چاپ می رسد.
کتابی است که شک در آن نیست برای خواندن این کتاب دستوراتی است. قرآن یک آیه دارد درباره تلاوت میگوید قسم به کسانی که ذکر خدا را تلاوت میکنند، تلاوت ذکر خدا یک مقام مقدسی است.وقتی که میخواهید قرآن بخوانید، (تلاوت قرآن خیلی ثواب دارد. ) دست بیوضو به قرآن نزنید حتی به جلد قرآن مکروه است. به کلمه حرام است.
معارف قرآن را دلهای پاک دریافت میکند یعنی تا دل صاف نباشد انوار خدا در او متجلی نمیشود و لذا حدیث داریم آنهایی که گناه کردهاند لذت دعا و عبادت را نمیچشند. چون گناه غباری است بر روح و دلی که غبار گرفت دیگر لمس نمیکند مثل آنتن زنگ زده یا آنتن انحرافی دیگر درست نشان نمیدهد.
دوم وقتی قرآن میخوانیم با ترتیل بخوانیم و »وَ رَتِّلِ الْقُرْآنَ تَرْتیلاً« المزمل (4) قرآن را آرام بخوانیم سوم وقتی قرآن را میخوانیم تدبر کنیم. »أَ فَلا یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ« محمد (24).
میفرماید که چرا قرآن میخوانی؟ زبانت تکان میخورد یک آیه را که میخوانی این آیه چه میگوید. وقتی میگوید ما بنیاسرائیل را نابود کردیم عواملش چه بوده، قصه نمیگوید قصههایی میگوید که ما هم از آن عبرت بگیریم، وقتی میگوید یوسف را بردند یعنی شما را هم میبرند وقتی میگوید به اسم بازی بردنش یعنی شما را هم به اسم بازی میبرند.
ادامه دارد.....