ضرورت تحول در نگرش مدیریتى نظام
با توجه به آن چه درباره حساسیت مقطع کنونى انقلاب و رسالت جهانى و الهى آن ازمنظر قرآن کریم، کلام معصومین و بنیانگذار انقلاب گفته شد و با توجه به اوضاع کنونى کفر جهانى علیه اسلام، نتیجه مى گیریم که ما، در عصر ظهور و سراشیبى به سوی آن، قرار گرفته ایم و به سرعت به حساسترین نقطه تاریخ و مهمترین مرحله آن نزدیک مى شویم.
و به همین دلیل امام (قدس سره) به اهمیت درک مسؤولان و مدیران نظام جمهورى اسلامى از این شرایط تأکید داشتند. ایشان تنها مدیرانى را لایق مدیریت مى دانستند که قادر به درک حساسیت مقطع کنونى و رسالت و وظایفى که در این مقطع به عهده آنان است، باشند. به طورى که صریحاً اعلام نموده اند مدیرانى که حتّى به کار مهم و مقّدس و باارزش تأمین نیازهاى معیشتى و اقتصادى مردم مشغول هستند، اگر در انجام وظیفه اصلىشان که سازماندهى و جهت دهى فعالیتها به سمت هدف اصلى انقلاب است، کوتاهى کنند، خطرى بزرگ به حساب آمده و خیانتى سهمگین را مرتکب شده اند.
رهبر معظم انقلاب مى فرمایند:
«بزرگترین مصیبت براى یک ملت این است که مسؤولان در میان آن ملت، از مسؤولیت هاى حقیقى خودشان غافل بمانند؛ از آن چیزى که خدا از آنها خواسته است و پایه ى اصلى مسؤولیت آنهاست، غافل بمانند؛ به چیزهاى کم اهمیت سرگرم و مشغول بشوند؛ به نفع خود و نفع پرستى خود سرگرم و مشغول بشوند؛ دل آنها به جاى تپیدن براى وظیفه ى الهى، براى مسائل کوچک و حقیر بتپد.»
وظایف ما نسبت به امام زمان«علیهالسلام»
حال که تا حدودى نسبت خود با حضرت را دانستیم و تا حدی به علّت غیبت طولانى و غمبار آن حضرت و ریشه هاى آن پى بردیم بهتر مى توانیم درباره وظایف قطعى و مسلّم منتظر حقیقى نسبت به حضرت و بعضى از ویژگى هاى روحى منتظر سخن بگوییم.
1. دوری از گناه و پیمودن راه تقوا
اولین قدم در کمک کردن به حضرت، اذیّت نکردن ایشان است. ایشان امام زمان ما هستند و بر همه احوالات ما احاطه دارند. آن چه مسلم است، گناه ما براى ایشان آزار دهنده است.
او امام صالحان و متّقین است و از ما انتظار دارد که اهل صلاح و تقوا باشیم.
اگر به دعاى حضرت در زمان غیبت توجه کنیم، به خوبى درمى یابیم که حضرت از ما چه انتظارى دارد و ما باید چگونه باشیم تا مورد عنایت و خشنودى ایشان قرار گیریم حضرت در دعاى معروفى که از ایشان در مفاتیح الجنان نقل شده چنین مى فرمایند:
«اَللَّهُمَّ ارْزُقْنا تَوْفیقَ الطاعه وَ بُعْدَ الْمَعْصِیَه وَ...؛ خدایا روزى ما کن توفیق اطاعت و دورى از گناه و ...»
2. توجه به مظلومیت حضرت ولی عصر«علیهالسلام»
منتظر به شدت به اضطرار، گرفتارى و مظلومیت مولایش توجه دارد و از آن غفلت نمى کند.
آتشى سوزناک و دردى عمیق وجود منتظر را گرفته و از اینکه مى داند مولایش در چه حالى به سر مى برد و هنوز شرایط ظهور او فراهم نشده است، به شدت دردمند و بى تاب است.
اساساً بى تابى و بى قرارى و روزشمارى رکن اصلى مفهوم انتظار است که بدون اینها، انتظارى وجود نخواهد داشت.
3. آماده کردن خود براى ظهور و پیوند با آن حضرت
یکى از مهمترین وظایف منتظر که بدون انجام آن منتظر بودن دروغى بیش نیست، آماده کردن خود براى ظهور و داشتن پیوند با حضرت در طول مدّت عمر است. منظور از پیوند، علاوه بر انس و رابطه محبّت آمیز قلبى، انجام وظایفى است که در دوران غیبت بر عهده منتظر است.
امام صادق«علیهالسلام» در تفسیر این آیه شریف که فرموده است: «یا اَیُّهَا الَّذینَ امَنوُا اصْبِرُوُا وَ صابِرُوا وَ رابِطوُا؛ اى کسانى که ایمان آوردید در کار دین صبور باشید و یکدیگر را به صبر دعوت کنید و در برابر دشمن مواظب و مرتبط با هم باشید»، مى فرمایند:
«اِصْبِرُوُا عَلَى الْمَصائِبِ وَ صابِرُوا عَلَى الْفَرائِضِ وَ رابِطوُا عَلَى الْاَئِمَّةِ؛ بر مصیبت ها صبر کنید و در انجام واجبات استقامت کنید و با امامان خود رابطه داشته باشید».
همچنین درباره عبارت "رابطوا" (رابطه داشته باشید) مى فرمایند: «اَلْمَقامُ مَعَ اِمامِکُمْ؛ همراهى و ایستادگى با امام است.»
همچنین امام باقر«علیهالسلام» مى فرمایند:
«اِصْبِرُوا عَلى اَداءِ الْفَرائِضِ وَ صابِرُوا عَدُوَّکُمْ وَ رابِطُوا اِمَامَکُمُ الْمُنْتَظَرَ؛ و در انجام واجبات صبر داشته باشید و در مقابل دشمنانتان استقامت کنید و با امام منتظر خود مرابطه داشته باشید.»
4. یقین به اهمیت و ارزش خدمت به حضرت و پیوند با ایشان
5. سرمستى و افتخار به پیوند با حضرت
6. امید به عضویت در خانواده اهل بیت
7. دشمنى با دشمنان حضرت«علیهالسلام»
8. بصیرت در دین
9. آگاهی نسبت به نوع رابطه خود با حضرت
10. دعا برای سلامتی ایشان و تعجیل در امر فرج، دعا برای قرار گرفتن در زمره یاران و دعا برای تجدید عهد و پیمان.
منتظر، نگران معشوقش است و از اینکه به او آزارى و آفتى برسد، آزرده خاطر مى شود؛ لذا علاوه بر دادن صدقه براى دفع آفات گوناگون از حضرت همیشه و به خصوص در اوقاتى که ویژه دعا و به اجابت مقرون است، براى سلامتى او دعا مى کند. از جمله دعاى او این دعاى مشهور است:
«اَللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ... خدایا در این ساعت و در همه ساعات، ولىّ و دوستت، حجت بن الحسن را که درود تو بر او و پدرانش باد سرپرست و حافظ و رهبر و یاور و راهنما و نگهبان باش، تا او را از روى میل و رغبت مردم در روى زمین سکونت دهى و زمانى دراز بهره مندش سازى.»
مؤمن در همه کارها، حضرت و اهداف و خواست او را بر اهداف و خواست خود، مقدم مى دارد و از جمله جاهایى که منتظر، حضرت را بر خود مقدم مى دارد، در مرحله دعاست. منتظر، دعا براى حضرت را در رأس همه دعاها و مقدم بر همه خواستههای خود قرار مى دهد.
"اللّهم عجّل لولیک الفرج"
ادامه دارد....
حضرت فاطمه سلام الله علیها
فَرَضَ اللّهُ الإِیمانَ تَطهیراً مِنَ الشِّرکِ... وَالزَّکاةَ زِیادَةً فِی الرِّزقِ.
خداوند ایمان را پاک کننده از شرک... و زکات را افزاینده روزى ساخت.
کتاب من لا یحضره الفقیه : ج ٣