امّا سرّ محبوب بودن رسول گرامی (ص) در قرآن ذکر می شود:
از آنجا که پیامبر اکرم (ص) الگوی طهارت است و تابعان وی اقتدا به طهارت کرده متطهّر و محبوب می شوند "انّ الله یحبّ التّوابین و یحبُّ المتطهِّرین" (بقره-222) و چون حضرت الگوی قسط و عدل است و سهم هر سهیمی را به او پرداخته و در سهم کسی تعدّی نکرده در این زمینه نیز مقسطین به وی اقتدا می نمایند :"انّ الله یحبّ المقسطین" و نیز خدای سبحان اهل توکّل را دوست دارد چون پیامبر ما(ص) در توکّل کامل بود. او حبیب خداست و اثر اقتدای به حبیب خدا، اقتدا به پیشوای متوکّلان است و این اقتدا ایشان را محبوب می نماید پس توکّل محبوب خداوند است و متوکّل هم محبوب اوست و پیامبر(ص) که اسوۀ توکّل است محبوب خداوند است "انّ الله یحبّ المتوکّلین" و ... و ... بالاخره اینکه رسول اکرم (ص) آیینۀ تمام نمایی است که همۀ اسمای حسنای الهی را نشان می دهد. هیچکس مانند رسول خدا (ص) توحید و اسمای حسنای خدا را نشان نمی دهد لذا او محبوب است و سالکان کوی حضرتش هم از محبّت طرفی می بندند.
و در مقابل نیز آمده که خداوند مسرفان، ظالمان، کافران، مفسدان، تجاوزکاران را دوست ندارد. آنها را که محبوب بودند و اینها را که محبوب نیستند با معیار تولّی و تبرّی پیامبر(ص) می سنجد و می فرماید: معیار محبت، این انسان کامل است که حبیب من است و به دیکران دستور می دهد: خود و اعمال خود را با این انسان کامل بسنجید تا معلوم شود محبوب یا مبغوض هستید یعنی اگر به خداوند ظاهر دسترسی ندارید مظهر آن ظاهر نزد شماست، به رسول، حبیب و خلیفه خدا دسترسی دارید که حجّت بالغۀ اوست و پیامبر(ص) در روایاتی در زمینۀ دوستی و محبّت نسبت به حضرت و عترت طاهره سفارش می نماید:
1.اَنَس می گوید: مردی از اهل بادیه از پیامبر(ص) پرسید: " متی قام السّاعة؟ " رستاخیز چه روزی فرامی رسد؟ همزمان با این پرسش هنگام نماز شد. حضرت پس از نماز آن سائل را طلب کرده فرمودند: برای آن روز چه ذخیرهای فراهم کرده ای؟ عرض کرد: سوگند به خداوند که نماز و روزۀ فراوانی برای قیامت ذخیره نکرده ام ولی خدا و پیامبرش را دوست می دارم. آنگاه پیامبر(ص) فرمودند: "المرء مع من احبّ" انسان با محبوبش محشور شود.
2.امام باقر (ع) می فرماید: روزی رسول اکرم(ص) در حضور مردم فرمودند: به خداوند علاقه مند باشید، زیرا غذای جسم و جان شما را فراهم می کند و برای رضای خدا به من علاقمند باشید زیرا من مجرای فیض او هستم و به اهل بیت من علاقمند باشید زیرا آنها رابط میان من و شما هستند.
3.پیامبر(ص) می فرماید: ایمان بنده ای کامل نمیشود مگر اینکه من پیش او، محبوبتر از خود او باشم و عترت من پیش او، محبوبتر از عترت خودش و اهل بیت من پیش او، محبوبتر از اهل بیت خودش و ذات من پیش او، محبوبتر از ذات خودش باشد (1).
و سپس حضرت در روایاتی دربارۀ دوستی نسبت به انسان های دیگر هم توصیه هایی دارند، حضرت با همه اهمیتی که برای دوستی و دوست یابی قائل هستند ولی فرمودند:
5.در باب سیره عملی حضرت در مجالس ایشان، امام حسین (ع) به نقل از علی (ع) می فرماید: از خُلقیات پیامبر(ص) آن که از آنجا که رحمة للعالمین بود هرگز در برابر ستمی که به حضرتش می رفت عکس العملی از خود نشان نمی داد امّا در برابر فعل حرام آرام نمی نشست و نیز قیام نمی فرمود مگر آنکه غضب و قیامش در راه خدای باشد. (5)
امّا دربارۀ سیرۀ امام حسین (ع)، انسان کامل دیگر که همسو و همسنگ قرآن کریم است. گاهی انسان کامل به صورت رسول اکرم (ص) و گاهی به صورت عترت طاهره «سلام الله علیهم اجمعین» ظهور می نماید. افزون بر این چنان که در قبل هم اشاره شد قرآن معصوم است و عترت هم که عِدل قرآنند معصوم.
رسول اکرم (ص) و عترت طاهره مصون و محفوظند " اذهب الله عنهم الرّجس و طهّرهم تطهیراً "به راستی چرا امام حسین (ع) در برابر درخواست والی مدینه و نیز اصرار مروان بن حکم برای بیعت با یزید چنین می فرماید:
"انّا لله و انّا الیه راجعون و علی الاسلام السّلام اذ قد بلیت الامّةُ براعٍ مثل یزید": اگر امّت اسلامی به یک والی و امیری مثل یزید مبتلا شود باید با اسلام خداحافظی کرد و فاتحه آن را خواند.
و در جایی دیگر فرمود: یزید مردی شرابخوار است و قاتل نفس محترمه، همانند من هرگز با او بیعت نمی کند. (6)
همان سخنی که امام در پاسخ نامۀ معاویه در زمینۀ علت عدم بیعت با یزید به او می نویسند: ای معاویه از خدا بترس و بدان خداوند کتابی دارد که تمام اعمال از کوچک و بزرگ در آن درج شده و بدان که خداوند تو را فراموش نکرده است و به همین زودی تو را غافلگیر می کند و برای این افترا و تهمتها مؤاخذه ات خواهد کرد. تو اکنون کودکی را برای امارت اختیار کرده ای که همواره شراب می خورد و با سگها بازی می کند و من می بینم که خود را به هلاکت انداختی و دینت را نابود کردی و ملّت را خوار ساختی والسّلام (7)
و البتّه همین عدم بیعت سرآغاز نهضت مقدّس حضرت و شهادت ایشان در راه احیای دین می گردد.
ادامه دارد....
حضرت فاطمه سلام الله علیها
فَرَضَ اللّهُ الإِیمانَ تَطهیراً مِنَ الشِّرکِ... وَالزَّکاةَ زِیادَةً فِی الرِّزقِ.
خداوند ایمان را پاک کننده از شرک... و زکات را افزاینده روزى ساخت.
کتاب من لا یحضره الفقیه : ج ٣