استاد جاودان در تفسیر آیه ی 23 سوره ی جاثیه،... با استناد به آیه ی 257 سوره ی بقره فرمودند:
"وَالَّذینَ کَفَروُا اولِیاوُهُمُ الطاغوُت یُخرِجونَهُم مِنَ النُّورِ اِلیِ الظُلُمات "
آدمی که گرفتار گناه می شود ، عیب و نقص دارد ، این خاصیّت هواپرستی است .هر نقصی از نقص های آدم یک ظلمت است و دائماً بر نقص ، ذلّت ، ناتوانی و بی ارادگی آدم افزوده می شود . اصلاً بیخود دروغ می گوید . چون به دروغگویی عادت کرده، برای او سود هم ندارد ولی دروغ می گوید .
هر نقص و کمبود و ناتوانی یک ظلمت است .
و در مقابلش " اللهُ وِلیُ الَّذینَ آمَنوُا یُخرِجُهُم مِنَ الظُلُماتِ اِلیَ النُّور " خدا میفرماید : اگر خداپرست باشی تو را از ظلمت ها به سوی نور می برم . دائماً عیب هایت پاک می شود ، قدرت و اراده ات بیشتر می شود . اصلاً آن ارادت خدا برای تمجید این اراده است . انسان خداپرست هر چه سختیها را تحمل کند ، در مقابل خدا ، بر اراده ی او می افزاید و برعکس پیروی از هوا و اراده ی شیطان بر کمبود آدمی می افزاید ....
پیامبر اکرم (ص)
مَن صامَ یَوماً مِن رَجَبٍ إِیماناً وَاحتِساباً جَعَلَ اللّهُ تَبارَکَ وَتَعَالَیٰ بَینَهُ وبَینَ النّارِ سَبعینَ خَندَقاً، عَرضُ کُلِّ خَندَقٍ ما بَینَ السَّماءِ إِلَى الأَرضِ.
هر کس روزی از ماه رجب را از سر ایمان و برای خدا روزه بگیرد، خداوند ـ تبارک و تعالی ـ میان او و آتش [دوزخ]، هفتاد خندق فاصله میاندازد که عرض هر خندق، میان آسمان تا زمین است.
فضائل الأشهر الثلاثة: ص ١٧ ح ٢