ایام شهادت دریاست . باران بندبند انگشتان درختان را می شمارد و از سرشاخه های فروتن بیدهای مجنون فرود می آید . روزهای بیماری کسی است که مادر خورشیدهای دنباله داری است که تا هنوز تاریخ زلالی زمین را تضمین کرده اند .
ای بانوی آب و آیینه ! گیاهان از زمین به یاد تو سبز می رویند و شقایق ها از ازل تا ابد داغدار زخمی هستند که دستهایی نامهربان بر شانه های فدک زدند . هر دری را که می بینم دردی در من جوان می شود و زخمی کبود در من جوانه می زند .
ای زلال ترین بانوی دوعالم ! ای که تاریخ نامت را به احترام می نگارد . ای زلال تر از نسیم و ای ماناتر از عشق ! هرگاه نام تو بر زبانم می وزد جانی دوباره در من ریشه می دواند و اندوهی جانکاه زبانه می کشد . می دانم هیچ سنگی لایق آن نبوده است که بر مزارت بنشیند و از این رو تنها خورشید بر مزار تو سایه بان است .
هان ای « مادر پدر» نام تورا می برم ، زبان زمستانیم شکوفه می زند ، سلولهای صخره ای ام آواز می خوانند! کلمات مچاله شده ام دهان به دهان می گردند و جهان را شیرین می کنند . تودر کدامین نقطه جغرافیا خورشید شده ای ؟ در کدامین دریا مرواریدی ؟ باکدام ابر ، از کدام سمت می باری که درختان به احترام باریدنت سبز ایستاده اند ؟
ای بانوی زلال ! دریا مهاجر است ، رودها مهاجرند ، تنها اندوه توست ، تنها زخم پهلوی توست که در کبودی تاریخ ماندگار است . من که ذهن و زبانم با یاد تو شکفته می شوند ، امروز با زبانی شکسته کلماتی سوگوار و اندوهی ژرف در خود می شکنم . در جایی خواندم :
مگر میتوان پهلوی تو بود و شکسته نبود ؟
در این فراز از خطبه امام علی (علیه السلام)می فرماید: ...خداوند شما را با نعمت های فراوان برگزید . چون انسان وسیع ترین نعمت ها را نسبت به مابقی مخلوقات داراست . مثلاً نعمت دل ، عشق و محبت نعمتی است که انسان دارد ولی فرشتگان ندارد .
جلوه ای که از رخش دید ملک عشق نداشت خیمه ی آب و گل اندر حرم آدم زد
حیوان فقط از شهوت خلق شده ، عقل ندارد . فرشته فقط از عقل خلق شده ، شهوت ندارد . انسان هر دو را دارد . اگر عقل او بر شهوت غلبه کرد، مقامش از فرشته هم بالاتر خواهد رفت .چون فرض این است که فرشته شهوت ندارد و تابع عقل است . اگر عقل انسان بر شهوتش غلبه کرد از حیوان پست تر خواهد شد . چون فرض این است که حیوان عقل ندارد و تابع شهوت است و انسان با داشتن عقل ، تابع شهوت است ....
در ژر فنای فتنه انگیز این ائتلاف یک مطلب ، محور اساسی است و هر وقت جامعه اسلامی غفلت کرد، آسیب دید. و آن اینکه آنها تمام قدرت و تمرکز خودشان را متوجه غفلت و وا دادگی فکری و ذهنی جامعه دینی کردند. حالا نقطه قوت مردم در آن روزگار چه بود ؟
یکی کلمه وحدت؛ کلمه ی وحدت پیغمبر اکرم بود که نقطه کانونی جامعه اسلامی بود .
دوم : وحدت کلمه ؛ اتحاد و انسجام مردم بر پایه اعتقادات ناب و برخورداری از روح مجاهده و حماسه بود . یعنی این 2 عامل دست به دست هم داد و اسلام شکل گرفت. آنها این را فهمیدند. لذا از شیوه ی رفتار قریش و جبهه شرک و کفر به راحتی دریافت می شود که آنها علی رغم کمیّت پایین عِدّه و عُدّه نظام دینی، همیشه از مسلمانان میترسیدند .!
یعنی اگر این دو عنصر در جامعه دینی وجود داشته باشد...
از آنجا که تعطیلات نوروزی امسال مصادف با ایّام شهادت بی بی دو عالم حضرت زهرا "سلام الله علیها " شده است .نسبت به حفظ ارزشهای دینی و سنتهای عید و صله رحم چه باید کرد ؟
راهکار این مسئله را از زبان خانم دکتر همیز می شنویم:حضرت فاطمه سلام الله علیها
فَرَضَ اللّهُ الإِیمانَ تَطهیراً مِنَ الشِّرکِ... وَالزَّکاةَ زِیادَةً فِی الرِّزقِ.
خداوند ایمان را پاک کننده از شرک... و زکات را افزاینده روزى ساخت.
کتاب من لا یحضره الفقیه : ج ٣